Tjänstjakt

Anordna loppis

Många privatpersoner slår upp portarna till sina garage eller lador och erbjuder sina gamla prylar till billiga priset. Varför inte anordna din egen loppis och bli av med lite saker i förråden?

Tillstånd

Om du planerar att hyra en lokal eller anordna detta på en allmän plats behöver du tillstånd från polisen. Prata gärna med din kommun om vad du planerar, de kanske till och med är villiga att hjälpa dig med marknadsföring och att samla in mer material att sälja.

Pris

Som privatperson kan du sälja saker utan att skatta så länge du inte säljer för mer än 50 000 kronor på ett år. Lyckas du sälja för mer behöver du betala inkomstskatt på försäljningen. En anledning varför du ska hålla priserna nere på respektive produkt om du ska ha loppisen öppen länge.

Betalning

Allting går lätt med swish men det är inte alla som har appen. Många äldre och barn använder fortfarande kort och kontanter. För att alla ska ha möjlighet att handla kan du hyra eller låna utrustning under några veckor och sedan lämna tillbaka den. Om du ska ta emot kontanter behöver se till att växel redo, många tar ut pengar på banken innan de går på en loppisrunda så du kommer att få in många hundra- och femhundrakronorssedlar.