Tjänstjakt

En trivsam konstorsmiljö

Som företag men också anställda så är det viktigt att skapa en trivsam arbetsmiljö. Befinner man sig på en plats åtta timmar om dagen så krävs det en miljö där man trivs och känner sig hemma.

Så klart så ska en arbetsplats vara en arbetsplats och inte ett vardagsrum. Men det går att skapa något som gör att det blir mer hemtrevligt och mysigt för de som sitter där. Blommor, tavlor och annat som kan bidra till en trivsam miljö är alltid välkommet. Där man själv sitter kan man ju fixa till så gott man kan med egna medel.

Som anställd så får man bidra till att hålla efter sig även om man har tagit in hjälp med den veckovisa städningen av kontoren. Likaväl som man vill ha det rent hemma så vill man ha det på sin arbetsplats. Och lappen ”din mamma jobbar inte här” vill man ju undvika i kök och lunchrum. Se till att plocka i och ur diskmaskinen ska vara självklar.

Så klart så kostar det pengar att fixa till sin arbetsplats och den arbetsmiljö man önskar. Detta är något som ägare av företaget måste ta ställning till. De kanske bör lägga in i sin budget om trivsel förhöjande detaljer på kontoren och kolla upp vad som kan tänkas behövas för att skapa en mer trivsam arbetsplats. Ta upp diskussionen på nästa APT.