Tjänstjakt

Försäljning av något slag

Bedriver man en verksamhet med försäljning av något slag så gäller det att som företag ständigt skapa de förutsättningarna som behövs för att nå bra resultat i försäljningen. Det gäller att fokusera på det som ger resultat och lämna allt annat åt sidan. Merförsäljning brukar det pratas om och om man sålt en vara så är det inte omöjligt att kund är i behov av något annat, det gäller att få kund att förstå vad de har behov av.

Bedriver man en fysisk butik så gäller det att steppa upp och arbetat för att få kunder till sin butik. Det gäller allt från personal till de betallösningar som man valt att använda sig av. Det är viktigt att det är anpassade för den verksamhet och försäljning som bedrivs. Säkra och smarta lösningar är att föredra. Som kund så vill man att det ska gå smidigt att betala för sig och att det är säkra funktioner.

Det gäller också att den butik man har är överskådlig och inte förvirrande. Det ska vara lätt för kund att hitta det denne vill köpa och man bör placera ut sina varor på ett smart sätt så merförsäljningen ökar även när kund går i butiken och handlar. Man vill absolut inte att varor försvinner bland andra varor utan får den exponering som krävs för att kund ska vilja köpa varan. Bygg redan från början ett bra och smart sätt att visa upp de produkter som ska säljas i butiken.

En väldigt vanlig regel man kan se i många butikers upplägg är att det som säljer mest ofta inte står närmast ingången. Kunder har en tendens att spendera mer när de måste gå förbi sådant som de kanske hade glömt bort att de behövde eller helt enkelt inte tänkt på innan. Detta är så klart mer sant för vissa typer av butiker än andra.

Säsongsberoende objekt placerar man dock mer fördel i början av butiken. Annars finns risken att man har kvar en hel del när säsongen passerat och då kommer det mest troligt inte sälja förrän nästa år.

Billiga saker man gör procentuellt hög vinst på kan också ställas långt fram men somliga av dem passar även perfekt att ha intill kassan. Dessa är saker många spontanköper när de står i kön för kassan.