Tjänstjakt

Marknadsföra sig själv

För att få det jobb man är ute efter eller åtminstone nästa steg på vägen dit gäller det att veta hur man marknadsför sig själv. Att synas bland mängden blir allt viktigare och medan det inte finns ett självklart sätt att stå ut i alla olika situationer och garantera att man kommer att ses av exakt rätt personer kan man fortfarande förbättra sina chanser avsevärd.

Många gånger är det genom sitt CV som man ses för första gången, vilket lyfter fram detta som en väldigt viktig aspekt av att marknadsföra sig själv. Detta är inget man ska skriva en gång och sedan bara fylla på med tiden dock. En del av CV-skrivningen många inte tänker på är att skräddarsy det utefter jobbet man söker. Fokusera på att ta med det som faktiskt är relevant. Gör man dock detta med tidigare jobb ska man också skriva med att det är ett urval. Försök att få plats med allt på högst två A4-blad.

När det kommer till att beskriva sina kompetenser är det viktigt att veta hur man ordar dessa på rätt sätt. Missförstånd är det sista man vill skapa när man lämnar in sitt CV. Och att behöva förklara dessa under en arbetsintervju är sällan något positivt.

Men man behöver inte bara tänka på hur man marknadsför sig själv med sitt CV. Det är också något man bör satsa på att göra på alla platser där man har en närvaro. Tänk till exempel på vad en potentiell arbetsgivare stöter på om de får för sig att kolla upp hur man syns på social media.  Och på tal om det kan det vara en bra ide att skaffa sig ett utrymme på Linkedin. Försök sätta upp en profil som är representativ och samtidigt sökbar.