Tjänstjakt

När företaget tappar en chef

Alla branscher ser ruljans i en utsträckning eller annan. Alla företag har behövt spendera tid och energi på att rekrytera för positioner som blir tillgängliga. Men när man behöver tillsätta en chefsposition är det ofta mer som står på spel.

När någon i en chefsposition slutar av någon anledning kan det sätta en stor press på ledningen att finna en ny kandidat. Då kraven på erfarenhet och expertis ökar kan kandidatpoolen sjunka dramatiskt. Och beroende på var i landet företaget ligger kan detta försvåras ytterligare.

Förhoppningsvis finns det gott om tid från att personen i fråga säger upp sig tills dagen då de faktiskt lämnar företaget att faktiskt komma långt i rekryteringsprocessen. Bäst är så klart att man har en kandidat redo att ta över samma dag som den tidigare chefen slutar. Men detta är inte något man kan garantera. En temporär lösning kan då vara att ta in en interimschef, och det finns erfarna företag som kan hjälpa till med detta.

Vet man redan från början att rekryteringsprocessen kommer att vara en svår sådan kan det vara bäst att även ta hjälp av en rekryteringsfirma. De har ofta stora kontaktnätverk och kan nå ut till de rätta personerna lättare än man själv kan genom de vanligaste kanalerna.

Har man aldrig använt sig av en sådan tjänst tidigare är det bra att veta vad man kan förvänta sig. Först kommer man arbeta tillsammans med rekryteraren för att ta fram en representativ kravprofil för positionen. Med detta gjort kommer rekryteraren sköta majoriteten av jobbet, men i slutändan kommer man själv även behöva åsidosätta tid för att göra sina egna intervjuer med kandidaterna rekryteraren har funnit.

Att tillsätta en chefsposition är inte det enklaste ett företag kan behöva tackla, men det är långt från omöjligt om man bara har den rätta kunskapen, inställningen och dedikationen.