Tjänstjakt

Vad ingår i en lyckad konferens?

Det finns många olika saker som kan avgöra om en konferens blir lyckad eller inte. Det kan också vara väldigt svårt att veta hur man på bästa sätt ska förbereda sig inför en konferens. I texten nedan kan du läsa om några tips på vad som ingår i en lyckad konferens.

Conference

En sak som är väldigt viktig, både med konferenser men också med andra saker är att planera i god tid. En välplanerad konferens har mycket större chans att bli lyckad än en konferens som är planerad kvällen innan. Att starta i god tid och vara förberedd gör att du har goda förutsättningar och det är mindre chans att du kommer missa någon liten detalj.

En annan sak som är viktig är att välja rätt lokal. Anpassa lokalen efter själva konferensen är det ett litet möte så räcker det kanske att hyra ett rym men om det är ett större möte kanske man behöver en hel lokal. Om det är ett internationellt möte och många av deltagarna kommer via flygplan från olika länder kan det vara en bra ide att hålla konferensen på en flygplats. Flygplatser som SDL Airport har färdiga lokaler för konferenser som man kan hyra.

Det kan vara bra att ta regelbundna pauser emellanåt så att deltagarna kan få sträcka på benen och vila ut lite innan nästa punkt på listan. Detta gör så att deltagare både är mer alerta och gör så att de bättre kan fokusera när de kommer tillbaka. Då konferenser ofta sträcker sig ganska långt kan det vara en bra idé att ta en fika- eller fruktpaus så att deltagarna får fylla på magarna så att de orkar mer och längre.